Börjar äntligen..

.. känna mig lite bättre. Har haft mer ork än att bara ligga i sängen och titta på TV idag. Har suttit och filat på fler plagg som finns med på min lista över mina mål nu. Jag har också bestämt mig vilket gym jag ska skaffa kort på. Ska bara bli av med den här envisa förkylningen. 
 
 
//Hon som behöver färga om håret

Trött på att..

.. vara sjuk! Jag vill träna!


Har ni tänkt på..

.. hur mycket reklam på TV som handlar om antingen snabbmat, godis eller andra onyttigheter?!
 
Särskilt de dagar (som idag) när man är sjuk sugen på att skita i allt vad viktnedgång heter och bara trycka in i munnen kör de ännu mer sådana reklamer. Suck!
 
Bilderna jag lovade på ändringarna vi gjort i hemmet kommer antingen senare ikväll eller imorgon. Har legat sjuk sedan igår så har inte riktigt ork att springa runt och fota och ha mig.
 
//Hon som ska bädda ner sig igen

Skinnjacka!

Idag kom äntligen min skinnjacka jag beställt från asos.com!
 
Jag beställde den i en storlek mindre så jag kan ha den hela våren och sommaren. Men tji fick jag. Den är redan lite stor i midjan! Jag fattar inte. Vågen visade "bara" 7 kilo mindre imorse men jackan är 2 storlekar mindre än det första plagget jag beställde från asos och det va ändå strech i den toppen. Skönt att det försvinner i alla fall!
 
 
 
//Hon som är glad

Dålig uppdatering

Vi har haft mycket att göra i helgen så bloggen har fått lida lite. 
Vi tog en runda till Ikea och Väla i lördags. Vi har införskaffat nytt köksbord så köket är omgjort, kontoret är omgjort så jag har ett eget bord att sitta vid så vi slipper trängas på ett. I söndags tvättade vi och var på soptippen. Utöver det har jag försökt plugga lite.
 
Vaknade med halsont idag, usch. Har inte tid att vara sjuk. Blir en kopp tea till frukost och bädda ner mig i sängen och plugga därifrån istället. 
 
Lägger ut ett inlägg lite senare på inköpen.
 
//Hon som hatar halsont
 

Försöker bestämma..

.. var jag vill träna. Om jag ska satsa på ett gymkort eller om jag ska simma. Eller något helt annat. För mycket att välja på!
 
//Hon som har beslutsångest

Plugg och en ny plan.

Jag pluggar ju på 125% nu och 75% sista delen av terminen. Igår bestämde jag mig dock för att hoppa av en kurs jag går nu då jag blivit antagen till en annan som börjar den andra perioden. Så från och med nästa vecka kommer jag plugga 100% båda perioderna. Känns galet skönt och jag ser mer fram emot den nya kursen än den jag ska hoppa av.
 
 
Nu ska jag fortsätta skriva hemtenta och sen blir det nog lite nagel-fix och ett avsnitt Law and order!
 
//Hon som känner sig nöjd med sitt beslut

Sitter och skriver..

.. en inköpslista tills sambon kommer hem. 
Herregud vilken skillnad det är på listorna nu jämfört med hur de såg ut för bara 2 månader sedan. 
Innan va listorna fulla med onyttigheter och nu är de fulla med massa nyttigt. Eller ja inte helt och hållet såklart. Det roliga är att det mesta "onyttiga" på listorna nu mera är sånt min sambo vill ha. Jag äter såklart också fortfarande lite onyttigt ibland men just skillnaden överlag är helt awesome! 
 
//Hon som äntligen börjat inse att nyttig mat är godare än onyttig

Dags att ta..

.. tag i träningen nu också när maten börjar falla på plats och jag inte behöver kämpa så mycket med den längre så idag blev det en promenad. Tog mig 30 min att avverka 3 km. Har för något år sedan sprungit 3 km på 15 min. Det SKA jag kunna göra igen!
 
 
//Hon som inte får tappa sin motivation
 

Framsteg.

Jag skrev ju igår att jag skulle köra med klädmål istället för att använda vikt som mål. Känns som sagt roligare och mindre krav. Ett av målen var iaf att gå från XL till L i leggings. För 8 kilo sen satt L så tight att det va löjligt. Jag kunde få på dem men de kasade alltid ner och satt inte alls bekvämt. 
 
Nu idag när jag gick igenom garderoben hittade jag ett par leggings i L och tänkte att jag måste prova och se. De sitter helt perfekt! Så jäkla skönt! Och på tal om det mina jeans är också förstora. Allt det på 8 kilo. 1 storlek ner i nederdelar och nästan 2 storlekar ner i överdelar. Snacka om motivation! 
 
//Hon som ska ta en promenad och bränna lite fett

Dagen.

Idag har varit en ganska bra dag.
 
Dagens godaste mål har lätt varit frukosten och middagen.
 
Frukost: Pro kvarg jordgubb och färska hallon.
 
Tacoköttfärs, sallad, gurka, paprika, svamp, lök, tacosås och lite cremé fraich.
 
//Hon som numera tycker middagen är godare utan massa kolhydrater
 

Delmål/belöningar i ny tappning

Har funderat lite på det här med att ha delmål och belöningar som peppar en för att fortsätta gå ner i vikt. Jag har superdålig fantasi när det kommer till just belöningar men det finns en sak som gör mig överlycklig! Och det är att se att kläderna blir för stora eller att få plats i kläder som varit för små. Så varför inte kombinera delmål och belöningar. Jag menar visst siffrorna på vågen är en hel del men hur kläder sitter och vilken storlek jag har är mycket roligare. Därför har jag skrivit en liten lista på kläder som är antingen lite för tighta, för små eller bara får mig att känna mig obekväm. De kläderna är nu mina nya mål. Att först och främst känna mig bekväm och att kunna ha dem, men även så småningom se dem bli förstora så jag kan sätta nya klädmål. 
 
 
Skinnjackan är den jag beställt och väntar på. Köpte den medvetet i en storlek för liten. Det är ju inte vår än och vill inte ha gått ner så mycket att jag inte kan ha den till våren. 
Tunikan köpte jag för typ 2 år sen men aldrig riktigt känt mig bekväm i och nu är den lite för tight.
Klänningen älskade jag och vill verkligen kunna använda den igen. 
Linnet är också en gammal favorit som jag inte kan ha längre. 
 
De finns fler punkter på listan men tog bara några stycken för att visa hur jag tänkt. Kommer lägga till kläder under tiden som jag kommer på fler plagg som jag vill kunna ha eller känna mig bekväm i. Måste ju ha kläder i olika storlekar så jag har något att se fram emot under resans gång och inte bara när jag är färdig och just nu är det mesta på listan sånt som jag måste gå ner en hel del till för att kunna ha. 
 
Kanske slänger upp ett nytt inlägg sen när jag byggt på listan, det får vi se. 
 
//Hon som måste ha motivation och små delmål för att inte tappa intresset

Så skönt när..

.. energin kommer tillbaka. Jag har något som så fint kallas för S.A.D (passande förkortning) - Seasonal affective disorder. Med andra ord vinterdepression i mitt fall. Utöver det har jag även kronisk depression som jag dragits med sedan jag va 5. Alltså i 20 år nu. Jag har gått i terapi och jag har gått på tabletter. I dagsläget är jag fri från terapi och medicin och det känns för det mesta bra. Men när jag berhöver använda mycket energi eller vara runt andra människor mycket försvinner mycket av min ork. Förberedelserna inför min 25 års fest och alla människor tog mycket på mig. Missförstå mig rätt nu. Jag ångrar verkligen inte att jag firade som jag gjorde för det var helt underbart, men det tar lång tid för mig att återhämta mig. Nu 1 ½ vecka senare har jag äntligen gått tillbaka all min energi. Igår var jag som sagt på Center Syd med min ena syster och idag har jag pluggat i typ 5 timmar. Ska även ta tag i lite städning strax. 
 
Önskar jag kunde må såhär alltid men så länge jag har fler ups än downs är jag nöjd. Och med tanke på hur dålig jag varit så måste jag säga att jag gjort väldiga framsteg faktiskt. 
 
 
 
//Hon som är mer pepp på allt igen

 

 

Inköp!

Blev som sagt lite mer än bara träningsbyxor igår.
 
Cubus hade lite rea och jag hade presentkort, kan ju inte bli bättre! Sakerna på Cubuc skulle gått på 427, jag fick dem för 166. Man kan inte annat än älska rea!
 

En tjockare myströja, en sjal, ett par örhängen (är ju nickelallergiker så vet inte om jag kan ha dem men var tvungen), ett par träningsbyxor och 5 par strumpor tunnare strumpor. Hello Kitty strumporna är lite för varma för att använda på sommaren så tunna strumpor behövs. Särskilt när det va härligt mönster. 
 
 
 
 
Träningsbyxorna är vanliga svarta så hoppade över en individuell bild på dem. Och som vanligt när bilderna är miniatyr kan ni klicka på dem för att se dem i större format. 
 
//Hon som älskar att shoppa
 
 

Gårdagen..

.. senderade jag med syrran. Vi bestämde oss för att ta en sväng ner till Center Syd. Hon behövde ny mobil och jag behövde träningsbyxor. Det blev lite smått och gott från Cubus också tack var presentkortet jag fick av sambon i födelsedagspresent. Visa det i ett inlägg lite senare. 
 
Glad syster!
 
//Hon som inte kan sticka under stolen att vi är syskon

Tror sambon..

.. smittat mig med dunderförkylningen han kom hem med i fredags. Usch vill inte bli dålig, har inte tid med det. 
 
//Hon som har för mycket att göra

Tänkte göra ett..

.. super inlägg med de resterande dagarna på bloggutmaningen. Jag gör bilderna i miniatyr så kan ni själv klicka på dem för att få dem större. 
 
Dag 25: Vad kan man hitta i din väska?

Är helt frälst i väskan jag fick av min sambo på min födelsedag. Innehåller däremot är inte lika roligt. Nycklar, plånbok, migräntabletter, deo, plåster, hörlurar (som jag inte ens plockat upp ur förpackningen än, köpte dem i och för sig i lördags så), lypsyl, penna och näsdukar. 
Det är väldigt lite för att va mig men har inte hunnit fylla den ordentligt än. 
 
Dag 26: Din favorittid på året.

Det är utan tveckan våren. Det är inte kallt men inte tillräckligt varmt för att man ska kunna ha tjocktröjor på sig. Jag älskar tjocktröjor! Har för övrigt klickat hem en galet snygg skinnjacka från asos.com i fredags också. Borde få den i slutet på veckan. 
 
Dag 27: Varför gör du denna utmaningen?

Mest för att jag behövde lite tips på vad jag skulle skriva om. Men det visade sig vara rätt kul ändå faktiskt.
 
Dag 28: En bild från förra året och en från i år.

Vänstra bilden är från hotellrummet på Rhodos i Juni 2013 och högra bilden är från min födelsedag nu den 7 februari 2014. Fortfarande samma tjej men ändå inte. 2013 var jag helt övertygad om att jag inte kunde gå ner i vikt och jag orkade helt ärligt inte ta tag i det heller. Sen fick jag hjälp i slutet på 2013 och under 2014 har jag nu gått ner runt 8 kilo. Jag tror mer på mig själv och för varje kilo som försvinner ju mer växer självförtroendet. Medicinkilona - ni SKA bort!
 
Dag 29: Vad haar du lärt dig denna månaden?

Framför allt vilka mina riktiga vänner är. Finns de som funnits i mitt liv alldeles för länge som ni är borta och jag har helt plötsligt mycket mer energi kvar! Jag har också lärt mig att plugga på 125% (3 kurser samtidigt) är på tok för mycket. Skall bli så galet skönt när Mars är slut så jag kan övergå till 75% och bara 2 kurser istället. 
 
och avslutningsvis:
 
Dag 30: Din favoritsång.

Den blir svår, jag har så många beroende på vilket humör jag har. Men en jag aldrig tröttnar på är Dishwalla - Candleburn. Ni hittar den HÄR! 
 
//Hon som borde plugga lite

Hej sötnosar!

Jag ber om ursäkt för att det varit så tyst här. Har haft för mycket annat att tänka på för att orka blogga helt enkelt. 
Inte riktigt orkat ta tag i något mer än skolan. 
 
Har haft en mysig alla hjärtans dag med sambon om inte annat. Jag fick ett halsband och örhängen av honom och i lördags så fick han sin present. Vi satte oss i bilen och så fick han en address att köra till. Playoteket i Malmö. Väl där fick han 1000 kronor att välja vilka spel han ville. Gissa om han va som ett barn på julafton. Känns verkligen bra att få ge tillbaka något till honom när han ger mig så mycket. Både när det kommer till saker men även när det kommer till allt annat. 
 
För övrigt så har vi varit tillsammans i 11 månader idag. Kan inte förstå att det snart är ett år! Helt galet!
 
I morgon är det ny vecka och vikten ska bli lite mer prioriterad igen känner jag. Nästa doktorsbesök är den 27 och jag vill verkligen visa min doktor att jag kan gå ner i vikt. Känns otroligt bra att ha en läkare som tror på en så vill som sagt verkligen bevisa för henne att hennes stöd och tips funkar kanon.
 
//Hon som försöker
 
 

Ingen ork..

.. att blogga för tillfället.
Har varit mycket nu, känner mig sjuk och vikten går sådär. Jag får försöka ta tag I allt imorgon!

Hoppsan!

Va ju sjukt stolt över mig själv att jag gått ner 8 kilo. Efter denna helgen va jag galet säker på att jag gått upp minst 4 kilo så onyttigt som jag ätit. "Som tur va" har jag bara gått upp 2. Vilket jag helt och hållet får skylla mig själv men det känns helt okej ändå. Om en vecka är de 2 kilona borta och jag fortsätter kämpa. Jag menar jag ligger fortfarande 6 kilo minus och det är bättre än inget alls måste jag ändå säga. Samtidigt va det skönt att ha en helg där jag inte alls behövde tänka på mat, kalorier och att väga min mat. Känner mig mer pepp på att fortsätta nu efter en riktig syndarhelg. 
 
//Hon som inte ger upp. 

Dag 24

Har ju inte haft tid att uppdatera blogg-utmaningen så under dagen kommer jag lägga upp inlägg om de dagar jag missat nu under helgens gång, vi börjar med dag 24 här.
 
Favoritrecept.
 
Jag är inte så mycket för att följa recept, men tror faktiskt att jag väljer receptet till en av tårtorna jag gjorde i fredags. Chokladtårta som jag kommer lägga ut recept på senare också.
 
//Hon som älskar choklad

Förlåt..

.. för väldigt dåligt uppdaterande. Har haft så mycket att göra i helgen så det varit galet!
Har i alla fall varit den bästa födelsedagen någonsin och jag har fått masssa fina saker. Fick lite pengar till sparande för en eventuell flytt men igår bestämde min mobil sig för att begå självmord så idag är det jag som måste köpa ny. Där försvann de pengarna. 
 
Pengar är ett väldigt känsligt område för mig. Antar att det blir så när man först varit arbetslös ett halvår och sen börjar plugga. Och som grädden på moset har jag åkt på en skyhög återbetalning och nu gick mobilen sönder som sagt. 
 
Aja, jag får hoppas på det bästa!
 
//Hon som inte vill sjunka ner fast det går lite tungt

Tårtbak..

Jag kommer va helt slut ikväll. Klockan är bara 13.30 och jag är redan helt seg i kroppen. 
2 tårter är klara i alla fall, alla delar till en av tårtorna är klara - skall bara montera ihop den och botten till systerna tårta är klar. Hon är glutenallergiker och får därför en helt egen tårta. 
 
Vågen visade 8 kilo minus nu! Finns nog inget bättre än att ha slått målet med 3 kilo!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen en stund och koppla av med ett avsnitt Law and order - Special victims unit (världens bästa serie) och sen ska jag hämta nycklarna till lokalen innan jag gör färdigt de sista tårtorna. 
 
//Hon som är väldans effektiv

Bortskämd till 1000!

Fick mina födelsedagspresenter av sambon imorse innan han stack till jobb. 
 
Dessa 4 skönheter trillade in:
 
* En icecream maker fast man gör det på frusen frukt. Helt perfekt till en som älskar glass men vill gå ner i vikt. 
* En väska som en vän till mig faktiskt ha likadan men fastnade så för den att jag ville ha en egen.
* En tripplare (som jag skrev igår att jag så gärna ville ha).
* Presentkort på Cubus.
 
Finns ingen som känner mig bättre än han <3
 
Två andra saker som gjort början på denna dag helt underbar är att jag satte MVG på ett prov i Farmakologi! och att vågen visar 7.5 kilo ner! ska bli spännande imorgon och se om jag når ner till 8 kilo eller inte. Men hur som helst är jag rätt stolt över mig själv. Har lyckats ändra livsstil och det börjar synas.
 
Men nu blir det tårtbak hela dagen.
 
//Hon som är världens lyckligaste

Dag 23

Något jag vill ha.
 

Finns mycket jag vill ha men några saker på listan är mer nailart, en ny tatuering och en tripplare. Perfekt att den frågan kommer idag när jag fyller år imorgon. Då om något vet jag ju precis vad jag önskat mig.
Bild: Google.com
 
Den raringen är det jag vill ha mest av allt just nu, och om jag känner min sambo rätt så ligger den i ett av paketen som väntar imorgon. 
 
Fick för övrigt en av mina presenter i förrgår. Blev så himla glad. Det va en sak jag inte önskat mig men han hade verkligen tänkt till där. Visar er imorgon när jag fått de andra. 
 
//Hon som är lite bortskämd
 

JA!

Imorgon fyller jag år! 
 
Hade ju bestämt mig för att försöka gå ner 5 kilo till min fest (lördag). De målet är nått för länge sedan. Har precis passerat 7 kilo och börjar närma mig 8. Så förhoppningarna är att tappa några få hekto till tills lördag. Lyckas jag har jag gått ner 2 kilo i slutet på förra året och 6 kilo på 3 veckor!
 
Och ja jag äter lite men dels har jag pratat med min läkare om det och dels så äter jag 4-5 gånger per dag så det görs på rätt sätt. Jag har hittat något som funkar för mig och jag mår riktigt bra. 
 
//Hon som börjar märka skillnad

Dag 22

Vad gör dig annorlunda ifrån alla andra?
 

Är det nu jag ska avslöja massa hemligheter?
Nä men en sak som skiljer mig från de flesta är att jag är sjukt beroende av lypsyl. Jag kan inte vara utan det. Skulle jag råka gå hemifrån utan lypsyl måste jag in i närmsta affär och köpa ett. Är lite som att jag behöver det akut om jag vet att jag inte har något med mig. 
 
En annan sak är att jag älskar miljöbalken. Visst nu är jag utbildad miljövetare men jag vet ingen annan som tycker miljöbalken är kul. 
Jag vet ingen som har sin miljöbalk såhär organiserad heller.
 
//Hon som älskar miljölagar

Outfit

Har bestämt mig för de två outfit'sen jag ska ha på mitt födelsedags-partaj!
 
Har länge velat använda min svarta paljett klänning men inte fått chansen innan så det får börja kvällen för att sen lämna plats för ett lila skirt linne med stenar och en svart kjol. För alla som någonsin haft ett plagg helt täckt i paljetter vet att det blir ganska obekvämt efter ett tag.
 
 
Länge sedan jag kände mig så säker i festkläder. Antar att 7 kilos viktminskning har gjort en del för mitt självförtroende. Kan inte riktigt fatta att det snart är 2-siffrigt. Visst jag har en del kvar att gå ner men för bara 1 månad sedan var jag övertygad om att det aldrig skulle gå men nu sitter jag här 1 månad senare och har tappat 5 kilo på den månaden. 
 
//Hon som känner sig ännu mer pepp nu

Dag 21

En bild på något som gör dig lycklig.
 

Hur ska jag få in allt som gör mig lycklig i en bild?!
Modifierar dagens uppgift till en lista istället:
1.) Min sambo
2.) Katten
3.) Familj och vänner
4.) Att jag håller på att gå ner i vikt
5.) Att skolan går bra
6.) Att vi för varje månad som går kommer lite närmare till att flytta
 
//Hon som har det riktigt bra just nu

Finns nog inget som..

.. gör en lyckligare än när man får hem nya kläder i brevlådan som är 1 storlek mindre och som dessutom kommer vara för stora om bara några kilon. Känns verkligen som att jag är på rätt väg nu!
 
 
Och ja, mitt röda hår är tillbaka. 
 
//Hon som känner sig ännu mer pepp nu

Börjar morgonen med..

.. ett examinations seminarium online. Känns lagom wierd att ha det online men det skall nog gå bra. Ska bli skönt att få det gjort så man kan släppa den uppgiften och gå vidare med de andra tusen som väntar!
 
//Hon som inte tycker om seminarium

Nailart

Har ju fått en jäkla dille på nailart på sistonde. 
Idag har jag 5 olika stilar på mina naglar - försöker bestämma mig för hur jag ska ha det på min fest på lördag.
Skulle vilja ha fler mönster man kan klistra på naglarna så man kan göra lite mer saker. Det är kul att testa med rhinestones och glitter m.m men det håller inte lika bra och det är inte lika kul efter ett tag. Vill kunna göra fler olika saker.
 
Såhär ser de ut just nu och jag är inte mer klok på hur jag ska ha det för det:
 
 
Annars är dessa mina favoriter än så länge:
 
Har önksat mig mer nailart saker i födelsedagspresent så hoppas på att få en del nya saker. 
 
//Hon som vill ha mer

Dag 20

Min favoritbok.
 

Jag har två favoriter jag inte kan välja mellan. 
Den ena är 

När livet stannar : en berättelse om att överleva
av Malin Sävstam

 
"Om kärlek och sorg

Omslaget till Malin Sävstams bok "När livet stannar" visar ett silversmycke hon fick av sina vänner när hon varit med om det värsta någon kan tänka sig - hon hade förlorat sin man och sina två yngsta barn i flodvågskatastrofen. På ett hjärta av silver som symboliserar mannen Mats vilar tre små silverbrickor med barnens namn ingraverade. Axel är sonen som överlevde tillsammans med Malin och boken är en berättelse om deras sorg och deras väg tillbaka till viljan att leva."
 
Så fruktansvärt bra bok och jag kan inte låta bli att fälla lite tårar varje gång jag läser den. Tror jag läst den 4 gånger nu. 
 
 
Sen har vi:
När änglar dör 
av Andreas Roman

 

 

"De fallna änglarna rasade fram över världen med brinnande svärd, och förblindade av hat jagade de människorna som skräckslaget flydde för sina liv. Det var en skoningslös slakt och människorna gjorde inga försök att försvara sig. Hur skulle de kunna värja sig mot änglars raseri?

Andreas Roman har tagit ett avsteg från den klassiska fantasyn och griper sig istället an legenden om Satan. I jagform berättar den onde om sin egen syn på historien, från Skapelsen och framåt."

 

Också en väldigt bra bok, full med mörk humor. Allt man lärde sig i skolan om hur jorden skapades kastas omkull och blir inte sig likt igen. 

 

Helt klart böcker jag rekomenderar!

 

//Hon som älskar att läsa

 


Dag 18 och dag 19

Glömde skriva igår. Kände att jag hellre spenderade tid med sambon faktiskt så idag blir det både dag 18 och dag 19.
 
Dag 18 - Min garderob.
 Mitt rum är där jag har mina bas-plagg, mina festkläder och lite finare kläder och alla mina skor. Sen har jag en garderob, en lite skrubb och 6 byrålådor med kläder men de tänkte jag inte visa här. 
 
Dag 19 - Smeknamn du har, och varför du har dem.
Har lite olika, men framför allt Kattiz och Katta. Min familj kallas mig Zina. Zina-Mina-Japp-Japp och Zinis-minis brukar vara favoriter också. Zina kommer från när jag själv var liten och verkligen inte kunde säga mitt eget namn. Katarina är ett svårt namn för ett litet barn. Sen har det hängt kvar och det är väldigt sällan min familj kallas mig något annat än någon som innehåller Zina.
 
Sen har ju min sambo lite smeknamn på mig också som älskling, äskinen och sambo-bambo t.ex. 
Kärt barn har många namn!
 
//Hon som nästan aldrig blir kallad Katarina
 

RSS 2.0 Follow princessofthedark