Bra och dåliga besked..

Jag blir så trött. Varför kan de dåliga beskeden inte hålla sig borta?
 
På mindre än 1 månad har 2 stycken i min släkt fått diagnosen cancer. Det börjar bli så tungt nu, jag orkar ingenting. Kan inte ens hålla fast i min diet och vågar inte ställa mig på vågen av rädsla för hur mycket jag sabbat för mig själv de senaste dagarna. 
 
De få saker som är bra är att jag har ytterligare en jobbintervju imorgon och att jag fått reda på att jag kommit in på en masterutbildning i tillämpad klimatstrategi. 
 
Jag borde känna mig glad över det men jag vill bara gömma mig under täcket och inte komma fram på en månad eller två.
 
//Hon som måste hitta energi till imorgon

Intervju

Känns som att den gick jättebra. Nu ska jag bara vänta och hoppas på att de hör av sig så jag kan slappna av och vara glad för att sommarens inkomst är fixad.
 
//Hon som håller tummarna

Känns som att..

.. jag börjar få lite bättre koll på helgerna nu äntligen. Innan gick jag nästan alltid upp 1-1,5 kilo varje helg och fick gå ner det igen veckan efter. Lagom irriterande att gå upp det man kämpat för i veckorna och sen behöva gå ner det igen. Men förra helgen började det släppa och den helgen visade vågen "bara" 0,4 upp vilket jag va jätteglad för. Efter denna helgen visade vågen 0,4 upp också. Skillnaden denna helgen är att min mage inte vill som jag vill och jag har inte kunnat gå på toa sedan i fredags. 
 
Jag är ändå rätt nöjd. Känns bara att se en viktnedgång på runt 10 kilo även efter en helg. Nästa delmål är - 12 kg. Det är lite drygt 2 kilo dit. Skulle gärna vilja få bort 3 kilo för då har jag nått delmål 3 också, men får nog ge det i alla fall 2 veckor. 
 
Nu ska jag börja göra mig iordning och leta upp lite viktiga papper, sen blir det möte. Håll tummarna! Behöver att det går bra för att det ska lösa ett problem jag har framför mig. Men mer om det i ett senare inlägg.
 
//Hon som börjar bli lite nervös

Belöning

Det blev en klänning och ett par leggings som belöning för 10 kilos minskningen.



Provade dessutom en klänning hemma som jag inte kunnat ha på typ 2 år, nu sitter den som handen i handsken!



//Hon som känner sig motiverad att fortsätta

Börjar dagen med..

.. en powerwalk. 
 
 
Nu blir det duschen och fixa till mig innan vi åker en runda till Väla. Funderar på om jag ska unna mig ett nytt plagg som belöning för att jag faktiskt klarat 10 kilo samtidigt som sambon behöver nya jeans. 
 
 
 
//Hon vars jacka sitter mycket mycket bättre nu

En bra bit..

.. på vägen!
 
10,2 kg skillnad:
 
Nu rör vi oss mot delmål 2; 15 kg innan Juni. 
 
//Hon som börjar se skillnad.

Trerätters och massa skratt.

Bjöd min sambo och två av hans killkompisar på lite nyttigare varianter i en trerättersmiddag igår. Det blev väldigt uppskattat och har ont i magmusklerna idag som vi skrattade. 

 

Tror vi allihopa behövde det. Vännerna håller dessutom också på att gå ner i vikt så vi hade en lång diskussion om det och gav varandra tips och idéer. Alltid bra att bolla idéer mellan varandra. Jag fick dessutom veta att min sambo förändrats en hel del till det bättre sedan han träffade mig och att jag verkligen passar in i deras umgänge. Best feeling there is!

 

 
Förrätt: Gravad lax med röra på cremé fraich och salladslök.
Varmrätt: Ungsbakade potatis och rotfrukter, sallad och fläskifilé. (Jag smakade bara på potatisen annars höll jag mig till sallad och kött som jag brukar). Provade även att slänga in lite hallon i salladen och det förhöjde smaken så det kommer jag göra fler gånger. 
Efterrätt: LCHF inspirerad cheesecake i glas. (Riktigt gott, och utan socker - sockerberoende be gone!)
 
Och så lite cider och annat smått och gått på det. Passar inte alls in i ett diet mönster men det struntade vi i och vågen visade några hekto mindre även idag så I will keep going! Börjar för övrigt närma mig delmål 2 och 3 med stormsteg.

//Hon som börjar dagen med ett leende på läpparna


Ser fram emot..

.. kvällen. 
 
Mitt möte blev flyttat till måndag istället så har haft hela dagen på mig att fixa inför ikväll. 
Det blir 3-rätters med grabbarna. 
 
Förätt: Gravad lax med creme fraich och salladslöks-röra.
Varmrätt: Ungsbakade rotfrukter/potatis, fläskfilé och sallad.
Efterrätt: LCHF cheesecake i glas. 
 
Alla rätter är anpassade för oss som vill gå ner i vikt samtidigt som de som inte vill får vad de vill ha.
Ska försöka ta bilder på allt så jag kan visa er imorgon.
 
//Hon som bara ska dammsuga övervåningen också.

Bilder

Jag är inget fan av att lägga upp bilder på den "otrevliga" sanningen men idag känner jag ändå att jag vill dela med mig av en liten del av min förändring. Så idag blir det ett par ryggbilder. Jag har tyvärr ingen från start men jag kan lova er att det va mer än en valk som stack fram.
 
 
 
Det börjar sakta men säkert finnas en rak rygg där någonstans. 
 
//Hon som satsar på minus 15 innan Maj slut
 

 
 
 

Äntligen!

Imorse visade vågen 10,2 minus! Äntligen är har jag gått ner på 2 siffrig minskning.
 
Var hos doktor nu imorse också. 2 månader sedan jag va där sist. 7,5 kilo har försvunnit på de 2 månaderna och totalt på lite mindre än 3 månader har jag fått bort 10,2 kilo!
 
Jag vet att det finns de som har bättre resultat än mig men vet ni vad; För första gången i mitt liv skiter jag i alla andra och tillåter mig själv att vara stolt över mina egna resultat. 10 kilo på 3 månader är mycket bättre än vad jag vågat hoppats på med tanke på att jag fortfarande har problem med helgerna och går upp en del då. Det är ändå i genomsnitt 0,83 hg i veckan. Fortsätter jag i den här takten (och med utrymmer för uppgång och stillastående) kan jag ha nått mitt mål innan året är slut!
 
Nu ska jag äta frukost, städa lite och förebereda mig inför mötet i eftermiddag. 
 
//Hon som är stolt men nervös inför nästa möte
 
 

Jäkla cerazette!

Nu får det vara nog! Efter en telefon tid med en barnmorska (fanns inga tider förren tidigast i slutet på Maj) kom vi fram till att mina mini-piller med 95% är orsaken till ett problem jag dragits med i några månader nu. Så nu åker dem åt skogen! Att något så litet och viktigt kan ställa till så mycket problem! Eller ja det är inte helt säkert men det är den enda lösningen vi kan hitta så hoppas verkligen mitt problem försvinner nu när jag slutar med dem!
 
//Hon som måste hitta en annan lösning för några barn blir det inte gjorda här inte.

Jag borde..

.. verkligen försöka vara lite mer positiv för hur långt jag faktiskt kommit på 2,5 månad. 
Har inte riktigt nått 10 kilo än men det är inte långt kvar. 
 
Sen mäter jag även mått på..:
* Midja
* Höft
* Lår x2
* Arm x2
* Knä x 2
* Bröst
 
.. och sen året började har jag minskat totalt 40, 5 centimeter, och då mäter jag som sagt "bara" 6 punkter. 
 
//Hon som försöker lära sig vara stolt över sig själv

Helgen som varit.

Hade ju som mål att inte gå upp något denna helgen. 
Lyckades inte riktigt helt, slutade på 0,4 upp. Men i gengäld hade jag gått ner 1,9 i veckan så totalt blev det ändå 1,5 ner denna veckan. Hoppas jag kan hålla i den här trenden varje helg nun mera. Är verkligen trött på att gå ner i veckan och sen gå upp det på helgen igen så jag måste gå ner samma kilo igen sen i veckan. 
 
Men denna gången blev det lite bättre i alla fall. Innan denna veckan är slut ska jag gått förbi 10 kilos strecket. 
 
Jag kan, jag vill och jag SKA!
 
//Hon som inte tänker tappa motivationen

Morgonvikt.

Precis som jag trodde så har vågen stått still. Känns skönt med tanke på att gårdagen inte va den bästa ur viktminskningssynvinkeln. Nu ska jag bara hålla det i 2 dagar till. 
 
Hade tänkte ta en pw nu på morgonen men det blåser något så in i så vill verkligen inte gå ut. Det får räcka med att vi ska till HBG lite senare idag. 
 
//Hon som närmar sig minus 10 sakta men säkert

Veckans prövning.

Har ju skrivit förr att jag har supersvårt att hålla vikten på helgerna. Men trots lite för mycket middag och lite godis ser det ut som att jag kommer ha stått still tills imorgon. 1 dag avklarar, 2 kvar!
 
Struntar lite i om jag inte går ner något så länge jag står still. Vill så gärna slippa gå ner samma kilon igen. Finns inget mer frustrerande än det. 
 
Imorgon blir det en tur till Ikea och Väla och sen blir det middag på restaurang. Vi har som sagt 1 år på söndag men det ska "firas" imorgon då vi tycker det blir mysigare. 
 
Har även fått ett glädjande besked idag, känns riktigt skönt. Håll tummarna för mig på fredag nästa vecka runt 14!
 
//Hon som ska klara denna helgen

Skor!

Det är ju ingen hemlighet att jag älskar skor. Var tvungen att fotografera de skor jag kunde hitta. Har något par till men vet inte riktigt var de hamnat. 
 
 

//Hon som knappt använder 1/4 av dem


Mina nya bästa..

.. vänner.
 
Har så svårt för att äta frukost men när jag och sambon var på city gross häromdagen hade de 5 nutrilett smoothies för 80 kr. En kostar runt 22 kronor annars så jag var ju tvungen att ta 5 och prova. Och gud så goda dem är. Särskilt choklad-smaken. Vem vill inte känna det som att man äter glass till frukost liksom. Dessutom finns det massa nyttiga ämnen som jag är lite osäker på om jag får i mig varje dag när jag äter såhär lite som jag gör. boosta systemet lite på morgonen.
 
 
//Hon som återfått kontrollen efter helgens missöde

Hej sötnosar!

Va ett tag sedan jag skrev nu. 
 
Har varit mycket annat just nu. 
Var så stolt över mig själv förra veckan, var nästan nere på minus 10 kilo men som vanligt låter jag helgen komma ivägen och alla mina superresultat försvann. Nu måste jag köpa mig ner i vikt igen.. Måste komma på något sätt att inte låta helgerna förstöra. Ska dessutom till doktorn nästa vecka så vill gärna ha ett bra resultat att visa henne. Eller ja, tappat totalt 8 kilo och 6 kilo sen jag va hos henne sist. Hade hoppats på att kunna visa 8 kilo minus och totalt 10. Jag vet att det kan gå jag måste bara hålla det till helgen. 
 
På tal om helgen. På söndag har jag och sambon varit tillsammans i 1 år. Tiden går så jäkla fort!
 
//Hon som måste hitta ett sätt att klara helgerna

Äntligen..

.. visade vågen mer än 8 kilo minus! Känns skönt när man pendlat mellan 6,5-7,5 minus några veckor nu. 
 
10 kilo here I come!
 
//Hon som nu mera powerwalkar varje dag

Känslan som uppstår..

.. när man inte bara förbättrat tiden på 5 km med 6 minuter utan även gått ner 0,5 kilo när man kommer hem från powerwalken. Känns inte helt fel det där!
 
//Hon som borde skriva hemtenta

Skor!

Jag älskar skor! Är nog uppe i runt 45 par nu efter helgens inköp. Borde kanske räkna dem. Behövde i alla fall nya skor till gymmet om jag vågar mig på att gå dit vill säga och ett par till mina powerwalks. Råkade följa med ett par vanliga vardagsskor också.
 
 
//Hon som äääälskar skor!

En helg i..

.. spelets tecken. 
 
Blivit väldigt mycket spelande denna helge och väldigt lite vettiga saker gjorda.
I fredags spelade vi lite Terraria, rätt meningslöst spel men när man väl börjat kan man inte sluta. 
 
I Lördags var vi hos E och M och spelade och åt middag med dem, väldigt mysig kväll faktiskt. 
 
Och igår spelade vi lite till.
 
Sambon åkte dessutom till London imorse så jag är själv fram till fredagkväll. Blir plugg för hela slanten och så ska jag försöka mig på att våga skaffa mig ett gymkort. Just nu känns självförtroendet lite för låg för det men vi får se senare i veckan.
 
//Hon som tar en paus från allt vad spel heter

RSS 2.0 Follow princessofthedark